23 marca 2016

  
Jako że pościć będziemy pospołu w piątek, dziś postanowiłam iść na całość w kwestii mięsnej. Dlatego zrobiłam nowe chili con carne – tym razem duże ilości mając nadzieję, że i ja będę mogła się nim posilić, gdyż nie posiliłam się wczoraj gniocchami. Do chili mamy razową tortillę pszenną z Molino z masłem i szczypiorek.Zupa też dziś jedna z Waszych ulubionych. Będzie jej największy garnek, co i tak nie jest gwarantem jej zjedzenia przez wszystkich, bo cieszy się ona Waszą największą popularnością. Pewnie dlatego, że wszyscy lubią te piosenki, które już znają (podaję za Panem Doktorem, który w taki wlaśnie sposób skomentował szał na pomidorową).

Tarta wytrawna zawiera brokuły, pomidorki cherry i ser grana.

Na słodko mamy jeszcze trzy porcje marchewkowego, Kanadyjczyków i sbriciolatę z ciemną czekoladą i ricottą.