25 maja 2016

  
Update: jest już zdjęcie.

Dziś mamy bardzo dużo pracy i do południa jesteśmy we dwójkę. Dlatego publikuję na razie bez zdjęcia, kiedy je zrobię to dodam.
Dziś podzielę się z Wami wiedzą na temat najfajniejszego kanalu poświęconego jedeniu, a raczej ludziom, którzy kochają je przyrządzać. Kanału nie znajdziecie w telewizji, ani na You Tube. Nazywa się VICE, a jak się wejdzie to trzeba znależć MUNCHIES. Tam właśnie znaleźliśmy przepis na Kanadyjczyków. Możecie tam zobaczyć bez cenzury wiele miast na świecie w kontekście ich gastronomicznej kultury. Odwiedzicie wykwintne restauracje, oraz blaszane budy na tyłach. Wszędzie karmią wyśmienicie. Prowadzący to osobny rozdział, zwłaszcza Action Bronson – tłuściutki, brodaty, białorudy raper. Polecam też kilkuodcinkowy cykl o Oregonie, albo trzyczęściową odsłonę poświęconą naszym czeskim sąsiadom. Jak sobie oglądamy Munchies to oferta wszystkich polskich telewizji jest naprawdę biedniutka, sztywna, nudna i bez ikry.
Polecam i gładko przechodzę dalej.
Dziś przygotowujemy dla Was botwinkę z jajkiem. Nie jest to chłodnik (piszę, zebyście uniknęli rozczarowań).
Na drugie będzie kasza bulgur z pieczoną papryką, cukinią, marchewką i młodymi ziemniaczkami. Do tego sos cytrynowo-serowy z tymiankiem i pokruszona feta.
Tarta wytrawna to duszony bakłażan, cukinia, pomidorki cherry i feta.
Na słodko mamy jeszcze porzeczkowe, będzie jeszcze tarta pomarańczowo-śmietankowa. I wierni Kanadyjczycy.