11 stycznia 2017

  
Dzień dobry. Pragnę Was wszystkich poinformować, że wróciłam do Wielkiej Pyszności, czyli do pisania bloga o jedzeniu. Napawa mnie to ogromną radością, bo swego czasu wraz z małżonkiem włożyliśmy w Wielką Pyszność mnóstwo pracy, zarówno w wygląd jak i treści. Przez ostatnie prawie dwa i pół roku pies z kulawą nogą nic tam nie skrobnął, ale to dlatego że intensywnie Was karmiliśmy. Teraz karmimy równie intensywnie, ale sytuacja jest na tyle opanowana a my zaprawieni w bojach, że można sprobować uszczknąć trochę czasu na inne rzeczy. Widzę że ludzie z internetu czasem tam zaglądają, że na tym portalu co i raz przybywa lajkarzy, dlatego szkoda byłoby zmarnować potencjał wypracowany przez kilka lat.
Dania które tu spożywacie również będą się pojawiać, jesli ktoś więc chce pojeść nowobufetowo w domu, niech śledzi wpisy.
Co do dzisiejszego menu, przedstawia się następująco:
– toskańska zupa pomidorowa z oliwą extra vergine i świeżą bazylią
– azjatycki makaron z jajkiem, dymką, sosem sojowym i kapustą pekińską ; jest też wersja z krewetkami w cenie 20 złotych
– tarta z burakami, kozim serem, pomidorkami i pestkami dyni i słonecznika
– tarta czekoladowo – kajmakowa