24 marca 2017

  
W ostatnich dniach, w związku z wyborem Przewodniczącego Rady Europejskiej, zawrotną karierę robi grillowanie. Wydaje się to trochę pospieszne, bo przecież nawet najmłodszy Polak doskonale wie, że sezon grillowy w Polsce zaczyna się wraz z Wielką Majówką. Dlatego skoro z końcem marca grillowanie nabrało takiego rozpędu, az strach pomysleć co będzie się grillowało podczas majowego długiego weekendu. Tarczyńskie, Konspole, Cedroby i Dudy już zacierają ręce i tak ustawiaj chów i tucz, żeby do sklepów trafiło na maj jak najwięcej mięsopodobnych wyrobów, które można będzie wrzucić na ruszt.
Pamiętajcie, że u nas już od bardzo dawna możecie zjeść GRILLOWANĄ kanapkę Ruben, oraz GRILLOWANĄ focaccię z sadzonym jajkiem i porchettą lub serem dobbiaco.
Od niedawna, bo od dziś, można też spożyć nowy deser, czyli tzw. tartę cygańską na kruchym spodzie z wypełnieniem z cukru dark muscovado i mleka skondensowanego, umajoną bitą śmietana ze skórką z cytryny. Ze względu na jej ograniczone zasoby postanowiliśmy premiować dziś tych z Państwa, którzy w pracy nie zaglądają do internetu. Dlatego tarta dostepna jest tylko u nas, bez możliwości internetowych bądź telefonicznych rezerwacji. Resztę za to można zamawiać bez przeszkód. Co jeszcze dzis w Nowym Bufecie?
– krem z soczewicy i marchewki
– quesadillas z serem, cukinią, szynką, kukurydzą, sosem z wędzoną papryką chipotle i salatą z winegretem
– tarta z pieczoną papryką, karczochami, provolone piccante i pestkami dyni
– rzeczona tarta cygańska z mlekiem skondensowanym, cukrem dark muscovado i cytrynową bitą śmietaną.