Nazywam się Magda Kisielewska. Od razu zaznaczam, że gotowanie nie było moją pasją od dziecka. Nie mam magicznych wspomnień z dzieciństwa, jak piekłam z mamą ciastka, a z babcią gotowałam przepyszny bigos. Właściwie niewiele pamiętam z tego okresu, poza tym że był fajny i dział się na styku komuny i raczkującego kapitalizmu.
Gotować zaczęłam przypadkiem, bo z różnych powodów zostawiłam studia i potrzebowałam płatnego zajęcia. Na początku w ogóle mi się to nie podobało, a nawet miałam problem z tym, że z Uniwersytetu Jagiellońskiego trafiłam do kuchni. Ale czas mijał, zdobywałam doświadczenie i zaczynałam lubić swoje zajęcie. Gotowanie zaczynało być modne i popularne w mediach. Dlatego gdy odpowiadałam na pytanie co robię zawodowo, coraz częściej słyszałam: „Naprawdę gotujesz? To wspaniale! Zawsze chciałam to robić!”. Jestem „w branży” już od 2003 roku. To czego się nauczyłam i ciągle uczę, umieszczam tutaj. A od 2014 roku także na innej stronie – stronie mojego lokalu Nowy Bufet. Bo oprócz prowadzenia bloga o jedzeniu zrealizowałam drugie największe marzenie – stworzenie własnego miejsca, w którym karmię ludzi po swojemu. Wielka Pyszność i Nowy Bufet, czyli jak biblioteka gotującego człowieka może Was zaprowadzić do autorskiej stołówki, a raczej stołóweczki.
Zachęcam Was do korzystania ze wszystkich zebranych tu przepisów i do odwiedzenia nas w Krakowie na Mogilskiej.
Kontakt: [email protected]