Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

13 lipca 2015

11745745_861215900628004_1349061817198202345_n

Dziś na obiad mamacita zrobiła zupę z kukurydzy z limonką, imbirem, mleczkiem kokosowym i trawą cytrynową. Na główny posiłek przygotowała zaś przepyszne spaghetti aglio olio pommodoro. Jest to wspaniały sos na bazie oliwy, z czosnkiem, papryczką peperoncino i pomidorami. Wszystko jest 5 godzin duszone na wolnym ogniu, pomidory odparowują, oliwa przybiera czerwony kolor, a całość nabiera głębokiego smaku. Posypujemy całość serem grana i natką pietruszki. Bywalcy nieodżałowanego Cherubino w latach świetności (mojej Alma Mater, że tak się wyrażę), na pewno pamiętają ten wspaniały smak.
Tarta z fotografii to pikantne salami, kukurydza i duszona z winem cukinia.
Są także Kanadyjczycy z restauracji Momofuku w Toronto, a szykujemy na później tartę z kremem waniliowym i brzoskwiniami.