Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

20 lipca 2015

image

Dziś włoska zapiekanka makaronowa z sosem beszamel. Znana lepiej jako lasagne. Lasagne występuje w Nowym Bufecie w dwóch wersjach:
por, gorgonzola i świeży tymianek, a także bakłażan, cukinia, oliwki i oregano.
Zupa jest dziś zimna – to gazpacho, czyli hiszpański chłodnik z pomidorów i papryki z ogórkami i dymką.
Tarta dla odmiany od lasagne jest wędlinowa – ostre salami, karczoch, pieczona papryka i szczypiorek.
Dojechały ciastka z Kanady. Później się dotelepie kruche z owocami i masą budyniową. Owoce od bardzo dobrej koleżanki z przydomowego ogródka w Polance Hallera – biała i czerwona porzeczka, oraz czarna agrestoporzeczka – skrzyżowany mutant o dużych walorach smakowych. Warto kąsnąć.