Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

10 sierpnia 2015

image

To jest wczorajsza wersja demo dzisiejszej caponaty. Niekompletna, ale fotogeniczna, więc pozwoliłam sobie pstryknąć. Caponata jest na lancz, a do niej chrupiąca focaccia. Przypominam, że caponata to potrawa sycylijska z bakłażanów, oliwek, kaparów, pomidorów i paru innych warzyw, okraszona octem winnym i dodatkiem cukru i oliwy extra vergine. Nadzwyczaj smaczna.
Przed caponatą można skosztować chlodnika z botwinki. A zamiast caponaty można wsunąć tartę z duszoną w winie cukinią, fetą, pomidorami suszonymi i pestkami dyni.
Na sam koniec rekomendujemy Kanadyjczyka, lub kawałek tarty z czarnymi porzeczkami, śliwkami i masą budyniową.
Albo coś zimnego – domową lemoniadę lub mrożoną kawę.