Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

12 sierpnia 2015

image

Marzenie upałowe kilku klientów właśnie się spełnia!
Obiad, który można dziś u nas zjeść jest zimny. Jedynym ciepłym akcentem jest widoczne na zdjęciu sadzone jajo od kury z wolnego wybiegu.
Ale zacznę ab ovo. Na początek jest gazpacho, czyli hiszpański chłodnik pomidorowo-paprykowy. Potem można przekąsić tę sycącą sałatkę. W skład jej wchodzą: sałata lodowa, rzymska, roszponka, grillowany boczek, sadzone jajko, pomidorki, rzodkiewka, ser grana. Wieńczy wszystko sos jogurtowo-majonezowy z kaparami i limonką. Sos taki możecie odnależć w sałatkach Cezar w dobrych knajpach, gdzie robia go porządnie z właściwych składników.
Poza tym jest tarta wytrawna z kozim serem, pomidorkami cherry, dynią i tymiankiem, oraz tarta czekoladowa.
Mamy jeszcze cztery porcje minestrone i trzy porcje gnocchi z sosem pomiodrowo-szałwiowym z salami i boczkiem.