Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

17 sierpnia 2015

image

Wczoraj po południu, tuż przed burzą, zrobiłam gazpacho żeby się przegryzło. Następnie pojechałam na rowerze do sklepu. Potem, już w drodze powrotnej, stałam ponad godzinę pod jakąś klatką bloku na Mogilskiej, obserwujac ze zgrozą elektryczno-wodne widowisko i plując sobie w brodę, że nie pojechałam po zakupy 5 minut wcześniej, bo taka była moja odległość rowerem od Nowego Bufetu.
Gazpacho jest, chociaż z rana było dość rześko. Ale prawdopodobnie this summer (wyobraźcie sobie, że mówi to amerykański, męski głos w kinie przed seansem w jakimś trailerze) to prawdopodobnie the last chłodnik.
Na danie podstawowe serwujemy dziś quesedillas.
Tarta ma w sobie brokuły, ser feta, ser asiago, pestki dyni i trochę zaataru.
W słodyczach szał – Kanadyjczycy i tarta cytrynowa.
A ta piękna kompozycja na fotografii to nasze warzywa do focacci – oliwki, karczochy, pomidory suszone, grillowany bakłażan i cukinia. Jest też tapenada pomidorowo-oliwkowa z dodatkiem bazylii.