Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

30 listopada 2015

Spotify – czyli serwis muzyczny, poprzez który słuchacie u nas muzyki zaproponował mi w tym tygodniu wyjątkowo dobre zestawienie utworów. Słucham sobie rano, dodaję niektóre do mojej playlisty i zastanawiam się, kto może to śpiewać. Leciała taka jedna piosenka, myślę sobie:”O! Jaka przyjemna -rock, ale też trochę bluesa i reminiscencje country. Ciekawe kto to wykonuje?”.Patrzę, a to Dire Straits. I teraz nie wiem – czy to jest tak, że jestem ignorantką i nie rozpoznałam klasyka? A może jest tak, że jako początkująca sommelierka w ślepym teście win od razu poznałam że to co piję to nie jakiś sikacz, ale szlachetny trunek (drogi :D )? Pewnie każdego po trochu… 


 Dziś na początek jest krem z soczewicy i marchewki z kminkiem, kolendrą i kurkumą.

Na danie główne przygotowalismy curry warzywne z ciecierzycą, imbirem, batatami, marchewką, cebulą, czosnkiem i mnogością przypraw. Do tego jogurt, świeża kolendra i ryż jaśminowy.

Tarta wytrawna to zielone oliwki, salami z orzechami brazylijskimi, feta i świeża bazylia.

Na deser ten oto laurowy wieniec z Kanadyjczyków. Nagrodą oprócz laurowego wieńca jest BLONDIE.