Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

2 grudnia 2015

  
Dziś w naszym menu serwujemy Państwu wykwintny krem z zielonego groszku z kroplą jogurtu naturalnego i odrobiną soku z cytryny.
Jako główną część niezapomnianej uczty zjedzą Państwo postument z kukurydzianej polenty, zwieńczony różnorodnością pieczonych warzyw i udekorowany sosem z gorgonzoli.
Polecamy też uwadze Państwa wytrawną tartę na wyjątkowym kruchym spodzie z porową pierzynką, kubikami sera feta i pestkami słonecznika.
Desera zadowolą podniebienia najbardziej wyrafinowanych smakoszy. To dwa rodzaje kruchej tarty – cytrynowy lemon curd, oraz dostarczająca niezwykłych wrażeń kubkom smakowym czekoladowa z kawałkami maślanych herbatników.
Kto miałby ochotę na mięsiwa, niech rozkoszuje się głębokim smakiem chili con carne – gęstej zupy z mielonej wołowiny, fasoli i papryki, udekorowanej śmietaną i listkami świeżej kolendry.
Ach, och, ech, uch. Mam nadzieję, że opis jest odpowiednio pretensjonalny. Ale umówmy się – gdybym miała więcej czasu, dopracowałabym to językowe późne rokokoko.