To jest dzisiejsza, świeżo wypieczona granola. W jej składzie prawie same alergeny – płatki owsiane, otręby orkiszowe, mieszanka orzechów, pestki dyni i słonecznika, rodzynki, żurawina, daktyle.
Ale w zasadzie to chciałam Wam napisać coś zupełnie innego. Mamy nowe tortille pszenne. Dostaliśmy próbki od firmy Molino – tej samej, która robi nasze pyszne tortille kukurydziane do tacos. Są różne – biale i razowe, na maśle i oleju. Mamy wszysttkich po trochu, więc przygotujemy quesedillas ze wszystkimi. Jedliśmy takie quesadillas w domu w sobotę i muszę przyznać, że te zwykłe kupne tortille, które są całkiem ok, nawet obok tych z Molino nie leżały. W składzie mamy tylko mąkę, wodę i masło/olej. Pyszne.
Co do zupy, to dziś jest jedna z Waszych ulubionych – krem z soczewicy i marchewki z kminkiem i kolendrą.
Główne to oczywiście quesadillas z wędzoną szynką, cukinią, kukurydzą, sosem z wędzoną papryką i sałatą.
Tarta wytrawna ma dziś w składzie duszonego bakłażana, pomidorki cherry, ser kozi, tymianek, rozmaryn i pestki dyni.
Na słodko są Kanadyjczycy i Blondie – pyszne, słodkie, białoczekoladowo-orzechowe z polewą z masła orzechowego i wanilii.