Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

25 lutego 2015

  
Wybrałam się wczoraj do średniej wielkości marketu, aby zakupić parę wiktuałów. Podeszłam do kasy, pani sprawnie zczytała kody kreskowe z zakupionych przeze mnie produktów. Gdy przyszło do płacenia, spytała, a raczej stwierdziła: ” Karta”, zanim jeszcze wyciągnęłam portfel z plecaka. Lekko uniosłam brew, zdziwiwszy się zdolnościom profetycznym kasjerki. Za chwilę brew powędrowała wyżej, bo mimo że nie wyciągnęłam jeszcze karty z portfela, dało się słyszeć charakterystyczne piknięcie, towarzyszące zrealizowaniu transakcji przez terminal. Patrzę na terminal, a tam leży sobie inna karta, z której urządzenia ściąga należność. NIESTETY – kwota zakupów przekroczyła 50 złotych i wymagany był PIN. Cóż – nie znałam PINU do obcej, w dodatku męskiej karty, więc pani odrzuciła transakcję i ściągnęła należność z mojej karty, w ktorej tydzień wcześniej zablokowałam płacenie przez paypass.
Dlatego Ministerstwo Jedzenia i Nowego Bufetu ostrzega przed paypassem – wygodne ale niepewne, zwłaszcza dla roztargnionych. Jak tylko dostaniemy środki z budżetu, ruszamy z kampanią społeczną na ten temat.
A teraz kampania czysto marketingowa.
Dziś możecie u nas zjeść kilka wspaniałych specjałów.
Na początek polecamy dwie zupy – krem z pieczonej cebuli z grzanakmi (odporność), lub krem z ciecierzycy i pomidorów.
Na danie główne proponujemy Wam tajskie zielone curry z ryżem basmati, wegetariańskie. Albo niewegetariańskie chili con carne.
Tarta wytrawna to pieczona zielona papryka, ser brie i pomidory.
W temacie slodyczy dwojako – Kanadyjczycy i tarta pomarańczowo-śmietankowa.