Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

21 kwietnia 2016

  
Zupelnie wczoraj zapomniałam, że mam do focacci pesto z czosnku niedźwiedziego. Będzie tego kilka porcji. Pesto jest czosnkowe, bardzo aromatyczne, na nerkowcach. Przyniósł mi je bardzo sympatyczny i porzadny człowiek, z którym kiedyś pracowałam. Bardzo mu za to na łamach dziękuję. Zapraszam Was do degustacji, mżona sobie je zamowić jako jeden ze składników focacci.
Poza tym jest biedak czyli toskańska pomidorowa ze świeżą bazylią i oliwą extra vergine. Jest także kilka porcji kremu z buraków z jogurtem i olejem z pestek dyni.
W temacie dania głównego: jest curry wegetariańskie z batatami, ciecierzycą i innymi. Są także trzy porcje lasagne z warzywami bez beszamelu.
Tarta wytrawna to pieczona zielona papryka, speck, pomidorki cherry, ostry ser provolone i trochę sezamowej kruszonki.
Na słodko są trzy oporcje marchewkowego i tarta pomarańczowo-śmietankowa. Oraz Kanadyjczycy oczywiście.
Dziś rano przypomniał mi się Krzysztof Antkowiak i jego „Zakazany owoc”. Ale dlaczego??