Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

10 czerwca 2016

  
Ten tydzień trochę nas przerósł pod względem frekwencyjnym. Dlatego nie mam czasu na próżne rozpiski o swoich przygodach, bo robota czeka. Tak jak Michael Palin w „Skeczu z martwą papugą” śpiewał o tym, że pragnie być drwalem w damskich ciuszkach, ja pragnę oprócz gotowania jeszcze pisaaaaaaać. Rozwodzić się nad pierdólkami i wywoływać przynajmniej półuśmiechy na Waszych twarzach. Rzeczywistość weryfikuje marzenia i każe nie wyściubiać nosa zza garou. Więc piszę o jadłospisie dnia dzisiejszego.

Na początek będzie krem z pieczonych pomidorów z rozmarynem i oliwą.
Potem quesadillas. Ale trochę zmienione. Wczoraj upiekliśmy kurczeta z wolnego wybiegu, dziś rano obrałam z nich mięso i to będzie baza. Dalej podobnie, czyli grillowana cukinia, kukurydza i ser. Sos jest trochę inny, bo dodałam doń ajwaru.
Tarty wytrawnej zostały jeszcze cztery kawałki, dziś zrobiliśmy tylko jedną, bo quesadillas skutecznie kanibalizuje pozostałe pozycje z menu. A my w weekend chcemy zjesć szparagi, a nie dzisiejsza tartę.
Na słodko są sbriciolaty z truskawkami i ricottą.