Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

15 września 2017

  Poniedziałkowa świadomość że będzie się zrecenzowanym w piątkowej gazecie to uczucie -właściwie cała gama uczuć – których nikomu nie polecam. Przyznaję że ten tydzień był dla nas pasmem stresów, półbezsennych nocy, a nawet okraszony był nocnym atakiem gorączki. To wszystko nie jest na nasze nerwy, my sobie powolutku pchamy ten wózeczek na swoich zasadach. Jak kupowałam dziś Wyborczą to cała się trzęsłam – i niech Was nie zwiedzie moja pewność siebie prezentowana na co dzień w roli „Kobiety za ladą”, jaką dla Was odgrywam od poniedziałku do piątku od 9 do 16.
Muszę powiedzieć, że Pan Redaktor pięknie nas opisał, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona że w ciągu około pół godziny dostrzegł te wszystkie rzeczy, w które wkładamy tak wiele wysiłku (wczoraj policzyłam że to już piąty rok bez urlopu). Tekst możecie przeczytać w dzisiejszym dodatku Co Jest Grane, a w niedzielę pojawi się także w internecie. Nie będziemy go wieszać na ścianie bo to nie w naszym stylu, poza tym piękne zdjęcie Ani Kucowskiej w zupełności wystarczy. Mam tylko nadzieje że teraz nie obrośniemy w piórka i nie stanę się Starą Bufetową, która podaje kurczaka z brudną szmatą i ubliża klientom od pijaków i złodziei. Że słowo „pycha” będziecie wypowiadać przy kęsie focacci czy rubena, a nie w odniesieniu do naszych drobnomieszczańskich spasionych tyłków i zadartych jak u Kościuszki nosów.
To wspaniały prezent na trzecie urodziny, które wypadają we wtorek. Bardzo dziekujemy że nasza praca nad Waszym zadowoleniem jest doceniana nie tylko przez recenzentów, ale przez wszystkich gości każdego dnia. Chlip, chlip
Dość już tego samobałw(ano)ochwalstwa, przechodzimy do menu.
Dziś polecamy:
– krem z ciecierzycy i pomidorów z cynamonem, kuminem i kurkumą
– leczo z węgierską kiełbasą (z Węgierskich Specjałów na Starym Kleparzu rzecz jasna) z papryki, cukinii i pomidorów, podawane z chlebem na zakwasie
– tajskie zielone curry z kurczaka z warzywami, podawane z ryżem basmati, średnio ostre
– tarta z pieczoną dynią hokkaido, grana padano, fetą, pomidorkami i tymiankiem
– tarta czekoladowo-kajmakowa.