Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

6 lutego 2018

  Do naszej wielkiej lodówki sprowadziła się nowa lokatorka. Nie wiemy czy zostanie z nami na dłużej – wszystko zależy od Waszej na nią chętki. To piękna alpejska pancetta – czyli dojrzewający boczek, wędzony dymem z drewna bukowego. Pochodzi z Dobbiaco, czyli z tej miejscowości, z której mamy już jeden produkt – ser Dobbiaco. Pancetta jest produktem porządnej i uczciwej firmy Nocker, która jest gwarantem doskonałej jakości. Do focaccii jak znalazł.
Mamy jeszcze wiadomość. W związku z coraz większym zainteresowaniem naszymi lanczami musimy włożyć w ich przygotowanie więcej pracy. I to jest temat praktycznie nie do ogarnięcia, jeśli otwieramy nasze podwoje od 9.00. Nie da się ogarnąć obsługi z jednoczesnym robieniem zupy, drugiego dania, kończeniem deseru i pieczeniem tarty, o rubenach już nie wspominając. A przecież i tekścik informacyjny musi się ukazać o odpowiedniej godzinie. Dlatego od przyszłego tygodnia zapraszamy do nas od 10.00. Będę jeszcze informować na bieżąco.
Teraz przechodzimy do drugiej części informacyjnej, tej przyjemniejszej. Oto nasze dzisiejsze lanczowe propozycje:
– krem porowo-ziemniaczany z tymiankiem
– farfalle alla puttanesca czyli makaron z sosem z oliwek, kaparów i pomidorów, posypany natką pietruszki i serem grana padano
– chili con carne z grillowaną tortillą – zostało jeszcze mniej więcej dziesięć porcji
– tarta z pieczona dynią makaronową, speckiem, suszonymi pomidorami i szałwią
– czekoladowe brownie z sosem karmelowym.