Dziś chciałabym szerzej zaprezentować nasze nowe pojemniki na wynos do zupy. Wyglądają bardzo estetycznie, w końcu nie są styropianowe i mają bardzo szczelne przykrywki. Są naprawdę fajnie zaprojektowane i cieszę sie, że w końcu firmy produkujące tego typu towary wychodzą naprzeciw klientom, oraz unijnym przepisom. Od przyszłego roku mają zniknąć z rynku plastiki, więc już teraz producenci zaczęli poszerzać ofertę i w końcu proponują normalniejsze ceny, chociaż wciąż jest sporo drożej niż za plastiki i styropiany.
Poza tym mamy dziś bardzo fajne menu i mam nadzieję, że pogoda Was nie zniechęci i pojawicie się u nas po wszystkie te lanczowe smakołyki i deser w postaci brownie. Liczymy na to, zapraszamy serdecznie, a pod spodem już pojawia się lista dzisiejszych propozycji:
– zupa z zielonych warzyw – fasolka szparagowa, groszek, cukinia, ziemniaki
– chili con pavo – to jest mój ostatni faworyt – chili z indykiem, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorami i cukinią, podawane z ryżem parboiled
– około dziesięciu porcji tagliatelle aglio olio pomodoro, z serem grana padano i natką pietruszki
– tarta z młodymi marchewkami, fetą i pomidorami / dwa kawałki tarty z burakami, kozim twarożkiem i tymiankiem
– brownie z sosem karmelowym.