Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

20 czerwca 2022

Jako że chłodnik robiłam dziś wyjątkowo rano, ponieważ nie miałam składników po długim weekendzie i wszystkie warzywa kupowałam i kroiłam rano, a potem była cała zabawa ze studzeniem wywaru, wymianą wody itp., dlatego dziś będzie szybko. Szybko, bo udało się zdążyć, ale zupełnie na styk, więc braki w czasie nie pozwalają na rozwinięcie felietoniarskich skrzydeł.
Ale wszystko jest u nas w najlepszym porządku, wypoczęci wróciliśmy we wszystkich kawałkach z Wrocławia, a co tam się działo i do jakich przemyśleń mnie skłoniło, opiszę innym razem. A lancz wygląda dziś tak:

  • chłodnik z botwinki z jajkiem
  • tagliatelle all’amatriciana w sosie pomidorowym, z dojrzewającym policzkiem wieprzowym, oliwą extra vergine i serem pecorino romano
  • tarta szparagowa z oliwą truflową i serem dobbiaco
  • sernik nowojorski z musem malinowym.