Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

23 listopada 2015

image

Bywalcy tej strony juz wiedzą. Wpis po jedenastej to od rana kołowrotek. Lud pracujący (dawnej) stolicy do roboty się wziął od rana. O tej godzinie inaczej już spoglądam na pana w tramwaju linii 24, który o szóstej rano popijał dziarsko piwko z puszki i słuchał z komórki disco polo. Może nie powiem od razu, że chciałabym być na jego miejscu, ale doskonale człowieka rozumiem. Przedłużał sobie weekend – a czyż wszyscy tego nie pragniemy?
Koniec użalania, teraz trochę twardych danych.
Na początek biedak, czyli toskańska zupa pomidorowa.
Potem lasagne w dwóch wersjach. Albo z porem, gorgonzolą i beszamelem. Albo z pieczonymi warzywami i sosem pomidorowym bez beszamelu. Wybór należy do Was. Obie są polane pomidorowym sosem ze szczyptą wedzonej papryki – mówią że jej smak imituje mięso.
Tarta wytrawna dziś inna niż zwykle. Bo z wędzonym halibutem. Plus cukinia i pomidorki cherry. Halibut jest pyszny i tłuściutki, jadłam go rankiem na kanapce.
W kwestii deserowej – Canada is back. Do tego ciasto marchewkowe z kremem waniliowym.