Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

24 listopada 2015

image

Mam tu na zdjęciu rodzaj salami z regionu Treviso. Nazywa się soppressa nostrana. Dojrzewa około czterdziestu dni, a do wieprzowiny dodaje się zioła i czerwone wino, przez co ma słodkawo-kwaskowaty posmak i ziołowy aromat. Bardzo polecam do focaccii.
A co dziś u nas?
Krem z pieczonych warzyw na białym winie z tymiankiem.
Tacos z wołowiną, doprawione kuminem, kolendrą w ziarnach i czosnkiem. A na wierzchu znajdziecie sałatę lodową, świeże pomidory, śmietankę i listki kolendry.
Mam kilka kawałków tarty z wędzonym halibutem i cukinią. Jest także dla jaroszy tarta z zielonymi oliwkami, miękkim serem normandzkim, pomidorkami i pesto.
Mamy też jeszcze kilku Kanadyjczyków i tartę cytrynową. W godzinach popołudniowych pojaiw się tarta czekoladowa.