Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

5 lutego 2016

  
Dziś też mamy dla Was tartę czekoladową. Leciutko zmodyfikowaną, bo zabrakło mleka w proszku i w to miejsce poszło trochę białej czekolady. Herbatniki też są grubiej posiekane.
Mój umysł jest dziś tak jałowy jak narzędzia chirurgiczne przed operacją (no chyba że to jest mit i niejeden chirurg czytający owe wypociny usmiecha się z politowaniem pod nosem). Nie napiszę Wam nic ciekawego. Jeśli uznać za ciekawe propozycje dzisiejszego menu to może jednak coś się znajdzie.
Dzisiejsza zupa to krem z kalafiora z harissą i prażonymi migdałami. Na drugie jest polenta kukurydziana z pieczonymi batatami, marchewką, ziemniakami, gotowanym brokułem i świeżymi pomidorkami cherry. W charakterze sosu występuje pesto z bazylii i masło czosnkowo – szałwiowe.
Tarta wytrawna jest z wędzonym halibutem, cukinią i pomidorami.
W temacie słodkiego jest wyżej wymieniona tarta i niewymienieni Kanadyjczycy.