Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

6 czerwca 2016

  
Witam serdecznie. Na początek mam dwa ogłoszenia.
Po pierwsze – w piątek złożyły nam wizytę dwie panie z Sanepidu. Ich wizyta zaowocowała pozwoleniem na obróbkę surowego mięsa. Nie oznacza to oczywiście, że zmienimy nazwę na „Mięsny Jeż”, albo „U Rzeźniczki” i będziemy napychać Was mięsiwem od rana do nocy. po prostu ubogacimy ofertę lanczową o dodatkowy mięsny element. Pojawią się nowe dania, czasem zupy na wywarze mięsnym. Pojawią się też nowe kanapki (jedną taką zrobimy już w przyszłym tygodniu).
Druga wiadomość jest z innej beczki. Jak wiecie zrobiliśmy remont. Jak wiecie zatrudniliśmy pracownicę. Jak nie wiecie moja firma ma już dwa lata i właśnie wskakuję na wyższy ZUS. W związku z powyższymi zmiennymi musieliśmy trochę podnieść ceny niektórych produktów. Nie bójcie się – to podwyżka około dziesięciu pozycji w menu o złotówkę, a lanczy z wołowiną o dwa złote. Nie zobaczycie nas przez to w nowym samochodzie – przesadziłam z tym samochodem, nasza skala to nowy rower. Po prostu nas zobaczycie na rynku jeszcze przez jakiś czas, oby do naszej emerytury.
A teraz clou czyli wyżerka.
Na początek zupa minestrone, czyli dużo warzyw, aromatyczna czubrica i tymianek, oraz makaron w kształcie ryżu.
Jako danie główne nowy makaron azjatycki. Z marchewka, dymką, sosem sojowym, kapustą pekińską i jajkiem sadzonym, lekko pikantny. Znaleźliśmy go w majowym Good Food Magazine i wypróbowaliśmy na sobie. Jest pyszny.
Na słodko jest Blondie, czyli słodkie ciastko z prażonymi orzechami i białą czekoladą, z polewą z fistaszków i wanilii.
Kanadyjczyków na razie nie robimy, dajemy Wam od nich odpocząć bo w zeszłym tygodniu bardzo mało kupiliście.