Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

22 lipca 2016

  
Dziś tyle rzeczy, że nie wiem od czego zacząć.
To ja może zacznę od ogłoszenia.
Otóż w przyszłym tygodniu pracujemy. Jeszcze nie wiem czy do końca tygodnia, bo nikt nie wie jak będzie wyglądał koniec świata (może tak jak w wierszu Miłosza, może jak w Apokalipsie św. Jana). W każdym razie przymierzamy się do pozostania. Nie wiem jak z lanczami, ale na pewno będziemy ich robić mniejsze ilości, bo wielu z was nie będzie w Krakowie (twardziele zostają na posterunku, a mięczaki się wykruszają). Prawdopodobnie też będzie czynne do 16. To przymiarka przed sierpniem, bo cały sierpień planujemy zamykać o 16 – skoro nie wyjezdżamy, a popołudnia są bezruchowe, uszczkniemy dla siebie chociaż godzinkę wakacji.
Teraz dzisiejsze menu. Jest bardziej niż pysznie.
Mamy dla Was krem ze świeżych pomidorów, albo krem z kalafiora z brokułem.
Mamy TADŻIN Z KURCZAKA z suszonymi morelami, prażonymi orzechami nerkowca, miodem i świeżą kolendrą. Podajemy to z kaszą bulgur. Nie wiem na ile porcji starczy, bo robiłam pierwszy raz.
Jakby ktoś się nie załapie to jest SLOPPY JOE, czyli kanapka na tradycyjnej bułce z mieloną wołowiną i serem cheddar, odrobiną pikantnych nachosów i surówką z kapusty.
Tarta wytrawna to grillowane plastry cukini, bryndza, pestki dyni i natka pietruszki.
Na słodko dwie propozycje – sbriciolata (tym razem z malinami) i tarta z kremem waniliowym i brzoskwiniami. Endżoj.