Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–16.00

14 września 2018

  Ogrom dzisiejszej pracy nas przytłoczył. Jako że zepsuł sie blender ręczny, to co normalnie zajmuje mi 5 minut zajęło pół godziny. Mianowicie musiałam ręcznie siekać 10 kg pieczonych bakłażanów, żeby zrobić z nich miazgę do nadziewania cannelloni. Ręka prawie mi odpada i wszystko się przesunęło w czasie, dlatego jesteśmy tu na najwyższych obrotach. Nasza maksyma na dziś to hasło francuskich służb specjalnych – WIELE MOŻE TEN KTO MUSI.
Zawiadamiam jeszcze uprzejmie, że w tym tygodniu popyt na rubeny przewyższył podaż i w tym momencie mamy tylko dwanaście sztuk do sprzedania. Od poniedziałku beda duże ilosci mięsa, a póki co jest jak jest.
A teraz menu:
– krem z ciecierzycy i pomidorów z kuminem, cynamonem i kurkumą (zawiera mleko, wiec niewegański)
– cannelloni nadziewane pieczonym i SIEKANYM bakłażanem i ricotta, zapiekane w sosie rosé
– tarta z pieczarkami, mozzarellą, wędzoną pancettą, pomidorami i pesto
– tarta z pieczoną papryką, pikantnym salami z Kalabrii, fetą i takoż pesto
– sernik nowojorski z musem malinowym.