Dzień dobry! Witam w ostatnim dniu naszej działalności w tym roku. Jutro już przygotowujemy tutaj naszą własną, pierwszą krakowską Wigilię. A technicznie rzecz biorąc, będziemy tu gotować, bo miejsca jest wiele, a nasza kuchnia w domu malutka. Nie przegapcie okazji, żeby jeszcze dziś zjeść u nas lancz, ewentualnie kupić deser.
Co do dzisiejszego zdjęcia – miałam szumny plan, żeby w takim właśnie anturażu dziś witać gości. Opaskę pożyczyłam od koleżanki specjalnie na tę okazję. Pomysł ten pogrzebały szczegóły techniczne. Po pierwsze – opaska jest na mnie trochę za mała i nieco spada mi z głowy. Po drugie, mam problem z poruszaniem się po zapleczu, bo co i raz zahaczam o coś porożem i wszystko spada, a koafiura znowu się burzy. Postanowiłam więc uwiecznić mój zamysł na fotografii – niech to będzie jedyny swiąteczny akcent w Nowym Bufecie. Życzę Wam wszystkim, żeby ten rok był lepszy – żeby było normalnie.
A do życzeń dołączam dzisiejsze menu, informując jednocześnie, że
W DNIACH 23 grudnia 2020 – 6 stycznia 2021 NOWY BUFET JEST NIECZYNNY.
OTO MENU:
– krem z dyni z mleczkiem kokosowym, imbirem i limonką
– makaron linguine z pesto, pomidorami i grana padano
– tajska wołowina massaman z ryżem basmati – został jeszcze pięć porcji
– tarta z grillowaną cukinią, fontalem, oliwkami liguryjskimi i pestkami dyni- ciasto marchewkowe z kremem waniliowym i orzechami włoskimi.