Chciałabym się z Wami podzielić wspaniałym pomysłem, jakim podzielił się ze mną mój wieloletni kolega Frodo. Pomysłem a propos wczorajszego wpisu. To jest takie wspaniałe, że nie mogłabym tylko mieć go na swoim prywatnym fejsbuku – zasługuje on na szerszą widownię! Jest to obłędny pomysł marketingowy, wprost z podręcznika:
„Magda, mam propozycję jak poprawić pozycjonowanie strony Bufetu, oto pomysł na rozbudowanie struktury SEO, każda fraza to potencjalnie temat na artykuł, podstronę lub post na portalu FB:
Kanapka w Krakowie
Kanapka w centrum Krakowa
Kanapka Kraków smacznie i zdrowo
Kanapka Kraków Rondo Mogilskie
Kanapka Kraków gdzie jeść Rondo Mogilskie
Kanapka tanio i smacznie Rondo Mogilskie
Rondo Mogilskie Kraków kanapka
Kanapki w okolicy Ronda Mogilskiego
Kanapka Rondo Mogilskie – kredyt niskooprocentowany
Gdzie jest Rondo Mogilskie Kraków kanapki
Kraków Kanapki najlepsze w mieście Rondo Mogilskie
Kanapka paznokcie hybrydowe Kraków
Gdzie zjeść dobrze i tanio kredyt bezgotówkowy kanapka
Fotowoltaika opłacalna czy nie? Kanapki
Gwarantuje zwiększony ruch na profilu Bufetu, który przełoży się na rosnące zapotrzebowanie na kanapki przy rondzie mogilskim smacznie i zdrowo rondo Grzegórzeckie grunwaldzkie dojazd do centrum kanapki po drodze gdzie i jak kupić smaczne kanapki bufet”
Złoto 😍
Kim jest Frodo? W notce biograficznej mogłoby stać: zaczynał na zmywaku w Manzanie – dziś jest płodnym copywriterem, kończy doktorat i prowadzi zajęcia ze studentami na jednej z topowych krakowskich uczelni. Jest ode mnie dokładnie 10 lat młodszy i byłam pierwsza osobą, jaką w rzeczonej Manzanie spotkał – siedzieliśmy na betonowych schodkach przed lokalem czekając, aż przyjdzie menadżerka z kluczami i nas wpuści. To wspólne dwadzieścia minut wytworzyło między nami mentalną więź, która trwa do dziś, mimo ze spotykamy się okazjonalnie. Po ostatnim spotkaniu w grudniu, wróciłam do domu na wysokich rejestrach, bo zderzenie z taką nietuzinkową wyobraźnią i poczuciem humoru to zawsze jest dla mnie strzał endorfin i wielka radość, że można sobie kilka godzin pogadać z właścicielem niestandardowego umysłu.
Czy przez Manzanę przewinęli się jeszcze jacyś ciekawi ludzie? A jakże – na zmywaku był przez moment Prince z Nigerii, który przychodził do pracy w garniturze, było dwóch Szkotów, był chwilowy austriacki szef kuchni (tak nieudolnego szefa kuchni to żem nigdy nie spotkała). I był Jeronimo – jego niektórzy z Was akurat mogą kojarzyć ze Starowiślnej, bo ma tam malutki lokalik Del Jero, gdzie serwuje meksykańskie przysmaki.
A jak przysmaki, to trzeba by wkroczyć z dzisiejszym menu. Tak się dziś prezentuje:
⁃ krem z selera z orzechami włoskimi
⁃ cztery porcje florenckiej zupy z fasoli z jarmużem i grzankami
⁃ cannelloni nadziewane szpinakiem, ricottą, pecorino romano, zapiekane w sosie rosè
⁃ tarta porowa z ostrym salami, pestkami dyni i oliwą truflową
⁃ blondie z białą czekoladą, prażonymi nerkowcami i słodko-słonym kremem z masła orzechowego i wanilii.