Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

17 lutego 2023

Chciałabym się z Wami podzielić wspaniałym pomysłem, jakim podzielił się ze mną mój wieloletni kolega Frodo. Pomysłem a propos wczorajszego wpisu. To jest takie wspaniałe, że nie mogłabym tylko mieć go na swoim prywatnym fejsbuku – zasługuje on na szerszą widownię! Jest to obłędny pomysł marketingowy, wprost z podręcznika:

„Magda, mam propozycję jak poprawić pozycjonowanie strony Bufetu, oto pomysł na rozbudowanie struktury SEO, każda fraza to potencjalnie temat na artykuł, podstronę lub post na portalu FB:

Kanapka w Krakowie

Kanapka w centrum Krakowa

Kanapka Kraków smacznie i zdrowo

Kanapka Kraków Rondo Mogilskie

Kanapka Kraków gdzie jeść Rondo Mogilskie

Kanapka tanio i smacznie Rondo Mogilskie

Rondo Mogilskie Kraków kanapka

Kanapki w okolicy Ronda Mogilskiego

Kanapka Rondo Mogilskie – kredyt niskooprocentowany

Gdzie jest Rondo Mogilskie Kraków kanapki

Kraków Kanapki najlepsze w mieście Rondo Mogilskie

Kanapka paznokcie hybrydowe Kraków

Gdzie zjeść dobrze i tanio kredyt bezgotówkowy kanapka

Fotowoltaika opłacalna czy nie? Kanapki

Gwarantuje zwiększony ruch na profilu Bufetu, który przełoży się na rosnące zapotrzebowanie na kanapki przy rondzie mogilskim smacznie i zdrowo rondo Grzegórzeckie grunwaldzkie dojazd do centrum kanapki po drodze gdzie i jak kupić smaczne kanapki bufet”

Złoto 😍

Kim jest Frodo? W notce biograficznej mogłoby stać: zaczynał na zmywaku w Manzanie – dziś jest płodnym copywriterem, kończy doktorat i prowadzi zajęcia ze studentami na jednej z topowych krakowskich uczelni. Jest ode mnie dokładnie 10 lat młodszy i byłam pierwsza osobą, jaką w rzeczonej Manzanie spotkał – siedzieliśmy na betonowych schodkach przed lokalem czekając, aż przyjdzie menadżerka z kluczami i nas wpuści. To wspólne dwadzieścia minut wytworzyło między nami mentalną więź, która trwa do dziś, mimo ze spotykamy się okazjonalnie. Po ostatnim spotkaniu w grudniu, wróciłam do domu na wysokich rejestrach, bo zderzenie z taką nietuzinkową wyobraźnią i poczuciem humoru to zawsze jest dla mnie strzał endorfin i wielka radość, że można sobie kilka godzin pogadać z właścicielem niestandardowego umysłu.

Czy przez Manzanę przewinęli się jeszcze jacyś ciekawi ludzie? A jakże – na zmywaku był przez moment Prince z Nigerii, który przychodził do pracy w garniturze, było dwóch Szkotów, był chwilowy austriacki szef kuchni (tak nieudolnego szefa kuchni to żem nigdy nie spotkała). I był Jeronimo – jego niektórzy z Was akurat mogą kojarzyć ze Starowiślnej, bo ma tam malutki lokalik Del Jero, gdzie serwuje meksykańskie przysmaki.

A jak przysmaki, to trzeba by wkroczyć z dzisiejszym menu. Tak się dziś prezentuje:

⁃ krem z selera z orzechami włoskimi

⁃ cztery porcje florenckiej zupy z fasoli z jarmużem i grzankami

⁃ cannelloni nadziewane szpinakiem, ricottą, pecorino romano, zapiekane w sosie rosè

⁃ tarta porowa z ostrym salami, pestkami dyni i oliwą truflową

⁃ blondie z białą czekoladą, prażonymi nerkowcami i słodko-słonym kremem z masła orzechowego i wanilii.