Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

28 lutego 2023

Pamiętacie, jak niedawno była tutaj mowa o marketingu – jak pan zadzwonił do mnie z propozycją do odrzucenia i tak dalej. Dziś chciałabym do tego tematu nawiązać poprzez wspaniały przykład, którym chętnie się z Wami podzielę.
Najlepszy jest marketing szeptany – to oczywista oczywistość. I ja mam dla Was piękny przykład tego marketingu, użytego w sposób naturalny, niewymuszony i z dużym wdziękiem. W duże pokłady owego niewymuszonej wdzięku zaopatrzona jest Justyna Suchecka – dziennikarka TVN24, która o edukacji w Polsce wie chyba wszystko, która żywo interesuje się problemami młodych ludzi w Polsce i zdarza się jej tym młodym ludziom realnie pomagać. Justyna w podkaście Basi Stareckiej (na pewno wielu z Was zna tę kulinarną dziennikarkę) „Z pełnymi ustami” opowiada nie tylko o edukacji. Opowiada o swojej pracy – o sprawczości dziennikarskiej lub jej braku, o swoich problemach ze zdrowiem, o komforcie pracy. Dobrze się jej słucha, bo mówi ciekawie i bardzo ładną polszczyzną, ale – co dla mnie jest bardzo ważne – słychać w jej opowieściach głęboki szacunek do ludzi. I na początku tego odcinka jest też i o nas! Tak, tak – Nowy Bufet pojawia się w wypowiedzi Justyny jako miejsce, w którym warto zjeść. I wszystkie marketingowe kluczowe słowa padają, ale są po prostu naturalną częścią wypowiedzi. I to jest dla mnie przykład doskonałego marketingu szeptanego, który naprawdę wcale marketingiem nie jest – płynie z serca, co z resztą słychać.
Dziękujemy serdecznie Justynie za wzmiankę o naszej skromnej pracy, a Was zachęcam do odsłuchania odcinka – nawet jakby nie było tam niczego o Nowym Bufecie, to i tak warto sobie włączyć. Link do odcinka podcastu podaję pod spodem.
Warto również nas dziś odwiedzić, bo mamy dużo towaru, który jest smaczny i pożywny. Oto wzmiankowany towar, w podpunktach:

  • krem z dyni z mleczkiem kokosowym i imbirem
  • minestrone – włoska zupa warzywna – kilka porcji
  • makaron fusili ze szpinakiem, gorgonzolą i grana padano
  • chili con pavo z indykiem, ryźem, fasolą i kukurydzą
  • tarta z boczniakami, halloumi, pestkami dyni i oliwą truflową
  • dwa kawałki tarty z pieczonym kalafiorem, serem pecorino i czarnymi oliwkami
  • tarta czekoladowo – kajmakowa.

https://open.spotify.com/episode/5N0YURvaruNe7GHzRSWvQV?si=nBIsypD8QJqPtuv11JzqfA