Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

17 marca 2023

Szykujemy się już mentalnie na jutrzejszą Powolna sobota. Trochę się wypogodziło, więc mam nadzieję, że Rynek przywita nas jutro choćby i zalążkami wiosny. Cieszę się zwłaszcza na to, że obejrzę sobie z bliska wnętrze Pałacu Potockich. Kiedyś, dawno temu już tam byłam na parterze, bo mieścił się tam do niedawna Instytut Goethego. A w owym instytucie wypełniałam kiedyś taka długaśną ankietę, wraz z dziesiątkami chętnych – na podstawie naszych odpowiedzi Stary Teatr zrobił spektakl. Dostałam na niego zaproszenie i podczas oglądania z ust Anny Radwan padły słowa, które wiedziałam, że są moje – przedziwne to było doświadczenie. O ile pamiętam, krytycy spektakl skrytykowali – no ale dla nas – ankietowanych i jednocześnie współtwórców treści (które dla krytyków okazały się banalne, ale co zrobić 🙂) było to niezapomniane doświadczenie. I ja liczę na powtórkę – oczywiście nie powtórkę z krytyki, ale powtórkę niecodziennego doświadczenia, jakim będzie to spotkanie i rozmowa. Zachęcam Was do uczestnictwa – jeśli oczywiście ostały się jakieś wejściówki.
Tymczasem dziś dzień jak codzień, pracy sporo, ale są już tej pracy owoce, które powędrują dziś do Was. DIś w takim komplecie:

  • krem z groszku z jogurtem
  • wegański tażin z batatami, bakłażanem, suszonymi morelami, ciecierzycą, cukinią, nerkowcami, kolendrą i bulgurem z vermicelli
  • tarta porowa z orzechami włoskimi i serem lazur
  • sernik nowojorski z musem truskawkowym.