Fakty są takie, że od rana byłam człowiekiem – krajalnicą, superkrojczą i siekatorką. Zupa i lancz, które dla Was dziś mamy to krojenie, krojenie, krojenie. Siekanie, porcjowanie, dzielenie na mniejsze kawałki. W zasadzie pożegnałem się z krojeniem na dziś – to drobne posiekanie świeżej kolendry, które mnie jeszcze czeka to doprawdy bagatelka, nawet nie zaprzątam sobie głowy myśleniem o tej nadchodzącej czynności.
Posiekane, pokrojone, ugotowane i doprawione – teraz czas uśwaidomić Was, że
DZIŚ NOWY BUFET JEST CZYNNY DO 14:30.
Za utrudnienia przepraszamy. Aha, Dzieciaki – wszystkiego najlepszego!
A jeśli chodzi o owo siekane menu, wygląda ono następująco:
- zupa z kapusty z ryżem carnaroli, pomidorami, serem grana padano i pesto
- wegański tażin z ciecierzycą, bakłażanami, cukinią, batatami, bulgurem, kolendrą i prażonymi nerkowcami
- tarta szparagowa z pestkami dyni i serem grana padano
- tarta cytrynowa z bezą.