18 lutego 2025

Jako że ostatni weekend był słoneczny, ale zimny, postanowiliśmy w sobotę poświęcić czas na sprawy administracyjne. Wyszliśmy więc z domu tylko po zakupy, a po powrocie zasiadłam do komputera, żeby uzupełnić naszą stronę internetową. Wielu z Was może nawet nie wiedzieć, że oprócz fanpejdża na facebooku, mamy także backup w postaci własnej strony internetowej. Zamieszczamy na niej to samo, ale nie ma tam komentarzy. No i są dodatkowe podstrony – trochę o nas, link do naszej playlisty na Spotify, odnośnik do pandemicznego podcastu Audio Bufet, przekierowanie na moją starą stronę z przepisami Wielka Pyszność, oraz informacje o menu.
Postanowiliśmy dodać również informację o naszych produktach i nie tylko, w dodatkowej zakładce: Co nas wyróżnia. W końcu ruben powstaje na własnym chlebie i trzydziestoletnim zakwasie, peklowaną wołowinę robimy sami, focaccię również. Są tam również inne nasze cechy, o których postanowiłam wreszcie napisać – głównie dla nowych klientów szukających informacji o Nowym Bufecie w sieci, ale także dla stałych, którzy być może chcieliby to przeczytać.
Wyszło całkiem dobrze – nie mam tylko zdjęć. Zawsze bowiem obiecuję sobie, że rano zrobię zdjęcie focacci i rubena tuż przed podaniem ich śniadaniowym klientom, a potem błyskawicznie o tym zapominam w toku codziennych obowiązków. No ale nie tracę nadziei 😄
Możecie zerknąć, jeśli macie ochotę. A jeśli macie ochotę sprawdzić tylko co dziś na lancz, już Wam udostępniam te informacje:
- krem z groszku z jogurtem
- penne alla putanesca – z sosem z oliwek, kaparów i pomidorów, posypane natką pietruszki i serem grana padano
- pięć porcji tażina z kurczaka, z bulgurem i kolendrą
- tarta z pieczonym kalafiorem!linkami liguryjskimi i serem cheddar
- kawałek tarty z pieczoną papryką, fetą, słonecznikiem i rukolą.