Nowy Bufet

NOWY BUFET
UL. MOGILSKA 15A
TELEFON 12 346 17 49
PN–PT 10.00–15.00

5 kwietnia 2023

Zgodnie z nową, świecką tradycją, w przerwie świątecznej będziemy przez trzy dni raczyć się ramenem. Zrobienie go będzie prostsze i tańsze, bo zostało nam shoyu tare – słona esencja smaku, oraz grzyby shiitake. Poza tym już raz go robiliśmy i wiemy jak. A po trzecie – wywar, na którym tym razem gotujemy Ramen, jest lżejszy, drobiowy z grzybami, glonami i imbirem. Będzie się gotował w Nowym Bufecie w piątek od rana tylko przez cztery godziny. To mniej więcej tyle, ile na ugotowanie potrzebuje tajskie curry massaman z wołowiną, które serwujemy Wam dziś na lancz.
Oczywiście samego massamana Wam nie proponujemy. Wszystkie propozycje wyglądają następująco:

  • krem z groszku
  • krem z soczewicy i marchewki
  • tajskie curry massaman z wołowiną, ziemniakami, orzeszkami ziemnymi, ryżem basmati i kolendrą
  • cztery porcje linguine z pesto i grana padano
  • tarta z bakłażanem, cukinią, migdałami, kozim serem i natką pietruszki
  • tarta czekoladowo – kajmakowa.